0
Укр
+38(098) 888 8584
+38(098) 888 8584 безкоштовно на території України
Графік роботи офісу :
Понеділок - п'ятниця
9:00 - 17:00
Субота, неділя
вихідний

Всесвітній день кавуна: з жаркого Судану у флакони Mira Max

Всесвітній день кавуна: з жаркого Судану у флакони Mira Max

Щорічно по всьому світу відзначають Всесвітній день кавуна. Це яскравt і екзотичне свято випадає на 3 серпня. Сьогодні ми розповімо про цю незвичайну ягоду і про те, які парфуми нашої компанії з нею пов'язані.

Вважається, що батьківщина кавуна розташована в південних регіонах Африки: Намібія, Лесото, ПАР і Ботсвана. Однак завдяки останнім дослідженням генетиків з'ясувалося, що найближчий дикий «родич» кавуна виростає в Судані, а сам кавун найімовірніше вперше з'явився в північно-східних регіонах «Чорного континенту».

У кавуна довга історія розповсюдження, але точно відомо, що вирощувати його вміли ще стародавні єгиптяни. Ягоду настільки шанували, що клали навіть в усипальницю фараона, щоб в потойбічному світі покійний правитель міг насолоджуватися її смаком. Кавун також зображували на стінах гробниць і згадували в древніх папірусах, в тому числі, пов'язаними з медичними рецептами.

Історики також стверджують, що кавун вживали в їжу і стародавні римляни. Вони вживали ягоду в декількох видах — свіжою, засоленою і навіть у вигляді меду. В цей же час араби описували кавун як ліки, здатні очищати організм. На Близькому Сході вірили, що якщо вживати кавун перед їжею, то ягода «винесе всі хвороби з тіла».

В наші дні найбільшим виробником кавунів є Китай. Там він з'явився в Х столітті під назвою «Диня Заходу». До слова, в Китаї також був власний фестиваль Кавуна. Святкували його щорічно у вересні. А ось самі незвичайні кавуни вирощують в Японії. Завдяки культивації в «країні сонця, що сходить» можна придбати ягоду в вигляді піраміди, куба, серця і навіть мініатюрні кавунчики, діаметром до 10 сантиметрів.

Аромат кавуна складається з контрасту свіжості і солодкості з ледь відчутною кислинкою. Тому не дивно, що цей запах часто використовують в парфумерії. Це універсальна нота, яка підходить як для чоловічих, так і жіночих парфумів. В основному кавун використовують для квіткових і фруктових композицій — він пом'якшує пряність східних спецій, а водянистість аромату розбавляє терпку солодкість тропічних кольором.

Найчастіше ноти кавуна можна зустріти в поєднанні з морськими і екзотичними композиціями. Як правило, це вершина ароматичної піраміди, що дозволяє більш яскравіше розкрити насичені ноти серця парфуму.

У колекції парфумів від MAMOZIN також є аромати, які містять ноту кавуна. В першу чергу це парфум Mira Max «Princess 3». Цей аромат представлений яскравим весняним поєднанням стиглих фруктів і акордами екзотичних квітів. Верхні ноти зачаровують гармонійною грою рожевого перцю, соковитого ківі і благородного ревеню. Свіжість дарують парфуму ноти серця — кавун, жасмин і цикламен. Закриває композицію свіжості мускус, лимонне дерево і сандал. Також рекомендуємо звернути увагу на наші парфуми зі схожим ароматом: Cocolady «№3», Cocolady «Queen 3», а також Mira Max «№3».

Другим парфумом з кавуновими нотками  є аромат Cocolady «Obsession 2». Це дзвінкий, грайливий і хрусткий аромат для весни і літа. Цілісність композиції представлена ​​групою пряних і квіткових акордів. Початкові ноти виражені квітково-фруктовими нотами: апельсин, грейпфрут, фрезія і бергамот. У нотах серця свіжість кавуна, конвалії, лотоса, ананаса і гвоздики. Благородні ноти кедра, сандалу і мускусу завершують цю композицію для молодих і харизматичних дівчат. Схожим ароматом володіє однойменний парфум від Mira Max.

Використовуйте фільтри в каталозі нашого сайту і вибирайте парфуми не тільки, щоб відсвяткувати день кавуна, але і на будь-який випадок вашому житті!